jueves, 25 de junio de 2009

El PSC acusa al Govern de no fer les franjes forestals

egons l’auditoria ambiental “La Roca del Vallès és un municipi amb una gran extensió continuada de massa forestal (un 51% del territori, 19 km2). Aquest fet lligat amb les característiques del clima mediterrani i l’estat de la vegetació que actualment s’hi troba, implica un risc d’incendis molt elevat. Així doncs, treballar en la prevenció dels incendis forestals ha de constituir un objectiu prioritari”.

Una de les actuacions més importants és el manteniment de les franges de seguretat en l’entorn de les urbanitzacions, tal com defineix la llei 5/2003 de mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions. La Roca té un conjunt d’urbanitzacions que estan envoltades de bosc (la Pineda, Sant Carles, can Gurri, can Barangó, can Pahissa, Sant Jordi, etc), algunes de les quals estan entre les més perilloses de Catalunya.

Enguany és un any de molt de risc. Els forts vents del passat mes de febrer van fer caure molts arbres que no s’han retirat i les fortes pluges d’aquesta primavera fa que hagi crescut molt sotabosc i matolls que amb l’arribada de la calor estan molt secs. Tot plegat fa que hi hagi una massa forestal amb un important risc de combustió.

Segons Jordi Font, regidor del PSC de la Roca “Els veïns estan molt preocupats: estem a finals de juny i l’Ajuntament encara no ha fet el manteniment de les franges de seguretat, com s’havia fet als darrers anys”.

CiU-ERC van aprovar al 2009 una retallada del 40% (de 10.000€ a 6.000€) del pressupost destinat a prevenció forestal. En Jordi Font afegeix: “les franges de seguretat de les urbanitzacions són una prioritat i no s’han de retallar despeses en la prevenció d'incendis forestals”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario