miércoles, 20 de mayo de 2009

Denuncien problemes de seguretat a les obres de Santa Agnes

Les obres que s’estan realitzant des de fa 2 anys a l’Avinguda Gaudí de Santa Agnès tenen greus problemes de seguretat i de compliment de la normativa de carreteres. S’ha reduït l’espai de circulació de vehicles, el paviment és irregular i els vianants tenen problemes per accedir als comerços. De fet als darrers mesos ja hi ha hagut alguns incidents amb vianants i amb vehicles que, de moment, no han estat de gravetat.
Segons un informe de l’enginyer de serveis municipals del 3 de novembre de 2008 les obres que s’estan fent no són segures. Concretament diu: “que a la visita d’obres realitzada el passat 24 d’octubre de 2008, tant el tècnic sota signant com el Cap de la Policia Local varen mostrar la seva disconformitat respecte a l’acabat de la secció útil manifestant que no era segur circular sobre un paviment de terres amb un rasant força irregular. Com a proposta d’actuació els tècnics municipals vam proposar deixar únicament un sentit de circulació (···), evitant qualsevol circulació insegura sobre el paviment esmentat”.
Per altra banda un informe de la Diputació de Barcelona de 21 d’octubre de 2008, diu que les obres que s’estan realitzant són diferents a les aprovades en el projecte d’urbanització i que “no poden ser objecte de legalització per contravenir la normativa sectorial d’aplicació a les carreteres gestionades per la Diputació de Barcelona”.
Les obres d’urbanització de l’avinguda Gaudí i del sector del Molí de Santa Agnès són executades per l’Incasol, com administració actuant. El problema rau en el fet que no s’està executant el projecte aprovat (i que té els informes favorables de la Diputació) sinó que, a petició de l’Ajuntament, s’han introduït canvis importants (com per exemple reduir l’amplada de l’avinguda Gaudí), sense haver aprovat una modificació del projecte i sense haver demanat autorització a la Diputació de Barcelona, titular de la via.
Davant d’aquests fets i dels informes municipals de fa 7 mesos, des del Grup Municipal del PSC de la Roca demanem a l’Ajuntament:
1) Que es prioritzi la seguretat de l’Avinguda Gaudí i que, davant la situació actual, es faci d’un sol sentit i s’ordeni el restabliment urgent del paviment de l’avinguda Gaudí
2) Que si el govern de CiU-ERC no vol executar el projecte original d’urbanització, es tramiti ràpidament les modificacions proposades per a reduir els problemes de molèsties i de seguretat.
Segons Jordi Font, regidor del PSC la Roca “No es pot tenir el carrer principal de Santa Agnès potes enlaire durant 2 anys, sense fer res, creant problemes de seguretat i molèsties. Demanem a CiU-ERC que resolguin els problemes de seguretat actuals i, si volen fer canvis, proposin ràpidament al Ple de l’Ajuntament un nou projecte.”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario