martes, 5 de mayo de 2009

El PSC denuncia que La Roca cada vegada destina menys a solidaritat

Aquesta setmana comença la VI Setmana de la Solidaritat, una excel·lent iniciativa de l’Ajuntament, amb un ampli i complert ventall d’activitats que es porten a terme amb la participació de moltes entitats del municipi. És molt important la sensibilització ciutadana però sorprenentment tenim un Ajuntament que cada any està menys sensibilitzat amb el 3er món. Les dades són clares: en 2 anys el govern de CiU-ERC ha reduït el pressupost destinat a solidaritat el 30%. Ha passat de l’1% al 0,7%.
Al 1995, a la Roca amb un govern de CiU es destinaven 0€ a solidaritat. A partir d’aleshores, amb un govern de progrés de PSC – ICV es va començar a destinar ajuts per a la cooperació amb el 3er món, que cada any s’incrementaven. Al 2003, després de molts esforços, es va complir l’objectiu de destinar el 0,7% del pressupost propi a projectes de solidaritat. Al pressupost de 2007, es va fer un altra gran pas: es va pressupostar destinar l’1%. Una gran fita que situava l’Ajuntament de la Roca entre els 100 ajuntaments més solidaris de Catalunya.
Ara, amb el govern de CiU-ERC cada any anem a menys. Al pressupost de 2007 es va deixar d’executar un 10% del pressupost de solidaritat, és a dir, es va destinar el 0,9%. En el fulletó del 2008 la regidora de Solidaritat, la Sra. Marta Pujol, deia que “estem molt satisfets de destinar l’1% del pressupost a solidaritat”: ens va enganyar. En el tancament del pressupost del 2008, encara ha estat pitjor: s’ha deixat d’invertir un 30%, que significa que s’ha destinat el 0,7%. Almenys en el fulletó d’enguany no hi ha enganys, perquè la regidora prefereix no concretar xifres i diu “destinem una part important del nostre pressupost ordinari municipal a la cooperació”.
Estem en un moment de greu crisi econòmica que afectat a tothom, però ho fa amb molta més crueltat als països del 3er món, on la baixada d’ingressos implica passar fam. Rebaixar un 30%, és a dir 22.000€, l’aportació a projectes de solidaritat, quan l’Ajuntament gestiona un pressupost ordinari de 8 milions d’euros és un problema de manca de prioritats, no de recursos. Mentre que al 2008 la partida de solidaritat s’ha rebaixat hi ha altres partides (al nostre entendre molt menys prioritàries) que han crescut molt. Exemples:
• Representació d’alcaldia: +64%
• Gratificacions de personal: +50%
• Subscripcions i publicacions: +125%
• Festes populars +34%

No hay comentarios:

Publicar un comentario